AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

lunes, 28 de noviembre de 2011

ARRÒS DE MUNTANYA

L'arròs de muntanya és el típic arròs a la cassola però sense peix. Aquí, només utilitzarem carn.  Tampoc farem servir les banyes d'un cèrvol per simular els escamarlans, ni les orelles d'un porc per semblar una sípia o els testicles d'un ós bru com si fossin garoines. No. No simularem el peix. No n'hi ha, i com diria el Joan Gaspart "¡y punto!" .  Aquí barrejarem tres tipus de carns, dessossades i tallades a dauets i prou.  Ei, qui diu tres, diu dos o una, vosaltres mateixos, feu servir les tres, dos d'elles o només les que us agradin. Podeu provar també salsitxa... i si sou caníbals suposo que podeu posar carn humana però... jo no he dit res!  Anem per la recepta:

                                                                        














Foto: @vahomeva

Ingredients:
* Conill (200 gr.)
* Pollastre (200 gr.)
* Costella de porc (200 gr.)
* 2 Cebes tendres
* 1 Pebrot verd
* 2 dents d'all
* Brou de pollastre
* Arròs bomba (320 gr.)
* Oli d'oliva
* Sal 
Preparació:

1-) Comencem tot el procés tallant les carns que volem: el conill, el pollastre i la costella de porc. (Ja sabeu, si alguna carn d'aquestes no us agrada no li poseu, o només feu-ne d'un tipus. La manera de fer el plat serà la mateixa).  Agafem només la carn, sense cap mena d'ossos i la tallem a daus.  Així tindrem un arròs sense entrebancs a l'hora de menjar. (a mi em posa molt nerviós haver d'escurar ossos amb un arròs caldós, pringant-me els dits)  Amb la cassola o paella  al foc li tirem l'oli i un cop calent, els daus de carn.  

 2-) Al mateix temps en un pot posarem al foc el brou de pollastre, que es vagi escalfant, que així li tirarem a l'arrós ben calent i anirà la cosa molt més ràpida. (dic al mateix temps, però com que sé que no sou un pop i no teniu braços, feu-ho abans o després de posar la carn al foc)

3-)  Agafem les dos cebes tendres, tallem més de la meitat del tronc, li treiem la primera capa i piquem cada una d'elles a trossets petits.  Ho posem en un plat. Aprofitem per netejar i tallar el pebrot verd a tallets petits també. I el mateix fem amb els alls, els piquem ben petits.   Ara només falta tirar-ho amb l'ordre que ha d'anar.Primer esperem a tirar la ceba quan la carn està ben daurada (Ben daurada, quan hagi agafat força color).  Ho remenem una miqueta i tot seguit hi tirem l'all. Donem unes voltetes, esperem que agafi una miqueta de color la ceba (no hem d'esperar que estigui feta del tot) i li tirem.  Ara a foc lent ho anem mimant tot perquè aquest sofregit es vagi caramelitzant una mica. 

4-) Quan veiem que la ceba comença a torrar-se massa, posem l'arròs i li donem unes voltes perquè agafi color, s'enmascari amb el sofregit i les carns.  I seguidament hi posarem brou de pollastre fins a cobrir-ho. Pugem una mica més el foc, hi posem sal i que faci el xup xup,  i anirem vigilant per si falta o no falta brou o si el voleu sec o sucós. Aquí ja tot depèn del vostre ull i d'anar tastant-lo.  (AAhhh, i com deia el malaurat Pastallé, només falta dir-vos: "Que tinguin una bona cuina!")  

No hay comentarios:

Publicar un comentario