AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

martes, 22 de noviembre de 2011

CARXOFES AL FORN

Anem de cara els vegetarians: unes carxofes al forn. Clar que també les podem obrir i posar-hi a dins bacó o pernil, però he dit 'vegetarians', no sigui que se'ns enfadin i ens ho fotin tot per barret! Així que, ens quedem amb les carxofes i prou. Plat ben senzillet, només necessitem el forn i tenir una tele o una ràdio a la cuina per anar entretenint-nos mentre es van fent allà dins.  














Foto: @vahomeva



Ingredients:

* Carxofes (4 o 5)
* Vinagre
* Oli
* Sal  
* Pebre negre en pols

Preparació:

1-) Agafem les carxofes (allò que semblen micròfons de mà i fem el tonto com si cantéssim) i les tallem arran de tija. Després d'això tenim dos opcions per obrir-les una mica. O bé, li traiem algunes fulles exteriors, o bé les agafem pel cul (la part més ampla) i les colpegem contra el marbre de la cuina.  

2-) En un got hi posem: 2 dits d'oli, 1 dit de vinagre i sal i pebre al gust. Ho barregem tot bé amb una cullera. Allò que se'n diu fer una emulsió. 

3-) És posen les carxofes en una safata pel forn. (Atenció al truco: a la safata hi posarem un ditet d'aigua, d'aquesta manera les carxofes quedaran més meloses!) I li tirem per sobre, amb la cullera, la barreja que hem fet en el got. 

4-) Amb el forn ben calent, a 180 graus, hi posem les carxofes uns 45 minuts. (El temps és relatiu, depèn de les carxofes, quan ja són tendres es poden treure) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario