AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

martes, 22 de noviembre de 2011

ESPAGUETI A LA CARBONARA amb xampinyons

D''Espaguetis a la Carbonara' n'hi ha moltes variants.  Gairebé que es podrien dir 'Espaguetis a la Cabronada', perquè els fas d'una manera i els comensals et diuen que ells ho fan d'una altra. Mai l'encertes. N'hi ha que als elements bàsics, crema de llet i bacó, hi afegeixen ou, n'hi ha qui ho fa amb llet, n'hi ha que hi posa pernil, n'hi ha que hi posa ceba, etc... nosaltres, per no fer-los bàsics hi posarem xampinyons laminats. Apa! I a qui no li agradi, que es faci fotre! (o que els aparti)
















Foto: @vahomeva
Ingredients:

* Espaguetis
* 3 cebes (no gaire grosses)
* Xampinyons
* Sal  
* Crema de llet (2 bricks petits o 1 de gran) 
* Bacó (2 o 3 llesques)
* Formatge parmesà (ratllat) 
* Oli

Preparació:

1-) Tallem les cebes a mitges llunes i després per la meitat. (Si no voleu plorar, poseu-vos les ulleres de la piscina quan les talleu i que no entri ningú a la cuina o pensaran que esteu bojos) .La fregim amb una miqueta d'oli i un pessic de sal. 

2-) Tallem les tires de bacó a quarts i laminem els xampinyons. Quan la ceba estigui tova i comenci a transparentar (ho sabrem també perquè haurà perdut la meitat de la mida que tenia) tirem els xampinyons i el bacó (amb la ceba, no a les escombraries).  Procureu anar remenant de tant en tant que no se'ns enganxi!

3-) Per tirar-hi la crema de llet cal que ens fixem amb el bacó. (Ell ens farà de 'xivato') Els xampinyons hauran deixat anar l'aigua i s'hauran reduït, la ceba estarà dauradeta i el bacó quan s'estigui encorbant i tornant-se més fosc ens indicarà que hem de tirar la crema de llet. Doncs, cap dins! (Sense el brick, que no volem trobar-nos trossos de cartró mentre mengem)  Ho deixem uns 10 minuts a foc lent i ho anem remanant.

4-) Tirem una miqueta de parmesà ratllat (Deixem-ne més per servir-lo a la taula per qui se'n vulgui posar per sobre un cop el plat estigui servit)  Posar-n'hi ara ens anirà bé per espessir una miqueta la salsa si està molt líquida.

5-) Quan els espaguettis estan ja al seu punt, (Si feu cas el paquet de pasta us diu quanta estona han de bullir, i sinó feu allò d'agafar-ne un i tirar-lo contra la pared, si s'enganxa és que ja està llest) els treiem, els posem en un colador i els esbandim amb aigua freda. Un cop escorreguts els posem on hi tenim la 'Carbonara' i ho remanem un o dos minuts perquè s'impregni de la salsa. Seguidament ho retirem del foc.  I ara què? Doncs a menjar-se'ls!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario