AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

martes, 22 de noviembre de 2011

CASSOLETA DE CALAMARS FARCITS

Sempre he pensat que si fos dona i em digués Mar (cosa que no passarà mai, ni ganes!) posaria un restaurant a la costa que es diria "Cala Mar". A què no endevinarieu mai quina seria l'especialitat d'aquest restaurant? Pizzes, oi? I una merda! Ca-la-mars!!!!  I és que la recepta que us proposo avui és de Calamars Farcits, que en seria un dels plats estrella d'aquest hipotètic (i impossible perquè no em penso canviar de sexe) restaurant. El plat és senzill i "resultón", ho sé de bona tinta.  Per què ho sé de bona tinta? Perquè m'ho ha dit un calamar! Hahahahahaha.. Ok, ok, ok, acudit dolent. Anem pel plat directament, millor, oi? Va!














Foto: @vahomeva


Ingredients:

* 4 Calamars
* 1 Ou dur
* 1 Ou cru
* Gambes (200 grams) 
* Musclos (500 grams)
* Ceba (300 grams)
* Tomàquet triturat (250 grams)
* Oli 
* Farina (el cul d'un plat, uns 100 grams deuen ser)
* Vi blanc (un gotet) 
* Alls (2 o 3 per fer la picada)
* Julivert (per fer la picada) 
* Aigua


Túrmix (per triturar els caps de gamba)
Morter (per fer la picada) 

Preparació:

1-) Netegem els calamars i reservem les potes i les aletes. (Que quedin els calamars com caputxes del Ku Klux Kan, amb perdó per la comparació) Les potes i les aletes les tallarem a trossets petits i les fregirem amb 50cc d'oli.  Un cop fregides les retirem i les reservem.  En un pot amb aigua bullint al foc fem l'ou dur (Ja ho sabeu, deixar bullir l'ou a l'aigua entre 10 i 12 minuts. Després el refredem amb aigua freda i així podem treure la pell de l'ou fàcilment)


2-) En el mateix oli on hem fregit les potes i les aletes, hi fregim les gambes (sense pelar) i també les reservem. 


3-) (No em vull fer pesat, però tornem a utilitzar el mateix oli) Tallem 100 grams de ceba en juliana i la fregim en el mateix oli que hem utilitzat per les potes i les aletes i després per les gambes. (Ho veieu?)  Mentres tant, pelem les gambes d'abans, reservant els caps, i les tallem a trossets. Per cert, en un pot escalfem aigua i hi fem bullir els musclos.


4-) Moment per fer el farcit: Barregem la ceba fregida, les potes i aletes dels calamars, les gambes, l'ou dur tallat a trossets i l'ou cru.  Amb aquest farcit omplirem els calamars (sense que estiguin massa plens) i els posem un escuradents per tancar-los. (Això de l'escuradent ja és massa antic, és més fàcil girar els calamars com un mitjó i omplir-los girats, que ells mateix es tancaran sense ajuda de cap escuradents) 


5-) Agafem en molt de compte aquests calamars i els enfarinem. Tot seguit els fregim a foc no gaire viu (així evitem que es rebentin, si ho fem a foc ben viu pot petar pels 4 costats) i els retirem.


6-) Anem pels musclos que els teniem abandonats allà bullint-se. Obrim els musclos, els treiem una closca (evidentment la que no té la part comestible) i guardem l'aigua. Posats a bullir coses, amb un altre pot (i una aigua diferent, que la dels musclos l'estem guardant) hi bullim els caps de gamba amb 200 cc d'aigua. Un cop bullits, triturem aquests caps i ho colem, aconseguint el què anomenarem "caldo de les gambes".


7-) Més cosetes. Fem un sofregit en una cassola: una miqueta d'oli, posem 200 grams de ceba tallada ben petita i quan agafi color hi afegim el tomàquet triturat.  Posem una miqueta de sal. Hi afegim el "caldo de les gambes", els calamars farcits i un gotet de vi blanc.   Quan s'hagi begut el vi (el sofregit, no algú que hagi entrat a la cuina) afegim aigua de bullir els musclos.  Ho deixem fer tot durant uns 30 minuts. 


8-) Moment per fer una picada d'all i julibert. (Només es necessita picar dos o tres alls en un morter, amb un branquilló de julibert i un rajolí d'oli. Hi ha d'haver-hi més quantitat de julivert que d'all!) 


9-) Quan hagin passat els 30 minuts, afegim a la cassola la picada que hem fet, els musclos i ho deixem fer 10 minuts més i ja ho tindrem això!

No hay comentarios:

Publicar un comentario