Foto: @vahomeva
Ingredients:
* 4 Calamars
* 1 Ou dur
* 1 Ou cru
* 1 Ou cru
* Gambes (200 grams)
* Musclos (500 grams)
* Ceba (300 grams)
* Ceba (300 grams)
* Tomàquet triturat (250 grams)
* Oli * Farina (el cul d'un plat, uns 100 grams deuen ser)
* Vi blanc (un gotet)
* Alls (2 o 3 per fer la picada)
* Julivert (per fer la picada)
* Aigua
* Túrmix (per triturar els caps de gamba)
* Morter (per fer la picada)
Preparació:
2-) En el mateix oli on hem fregit les potes i les aletes, hi fregim les gambes (sense pelar) i també les reservem.
3-) (No em vull fer pesat, però tornem a utilitzar el mateix oli) Tallem 100 grams de ceba en juliana i la fregim en el mateix oli que hem utilitzat per les potes i les aletes i després per les gambes. (Ho veieu?) Mentres tant, pelem les gambes d'abans, reservant els caps, i les tallem a trossets. Per cert, en un pot escalfem aigua i hi fem bullir els musclos.
4-) Moment per fer el farcit: Barregem la ceba fregida, les potes i aletes dels calamars, les gambes, l'ou dur tallat a trossets i l'ou cru. Amb aquest farcit omplirem els calamars (sense que estiguin massa plens) i els posem un escuradents per tancar-los. (Això de l'escuradent ja és massa antic, és més fàcil girar els calamars com un mitjó i omplir-los girats, que ells mateix es tancaran sense ajuda de cap escuradents)
5-) Agafem en molt de compte aquests calamars i els enfarinem. Tot seguit els fregim a foc no gaire viu (així evitem que es rebentin, si ho fem a foc ben viu pot petar pels 4 costats) i els retirem.
6-) Anem pels musclos que els teniem abandonats allà bullint-se. Obrim els musclos, els treiem una closca (evidentment la que no té la part comestible) i guardem l'aigua. Posats a bullir coses, amb un altre pot (i una aigua diferent, que la dels musclos l'estem guardant) hi bullim els caps de gamba amb 200 cc d'aigua. Un cop bullits, triturem aquests caps i ho colem, aconseguint el què anomenarem "caldo de les gambes".
7-) Més cosetes. Fem un sofregit en una cassola: una miqueta d'oli, posem 200 grams de ceba tallada ben petita i quan agafi color hi afegim el tomàquet triturat. Posem una miqueta de sal. Hi afegim el "caldo de les gambes", els calamars farcits i un gotet de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi (el sofregit, no algú que hagi entrat a la cuina) afegim aigua de bullir els musclos. Ho deixem fer tot durant uns 30 minuts.
8-) Moment per fer una picada d'all i julibert. (Només es necessita picar dos o tres alls en un morter, amb un branquilló de julibert i un rajolí d'oli. Hi ha d'haver-hi més quantitat de julivert que d'all!)
9-) Quan hagin passat els 30 minuts, afegim a la cassola la picada que hem fet, els musclos i ho deixem fer 10 minuts més i ja ho tindrem això!
No hay comentarios:
Publicar un comentario