AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

miércoles, 23 de noviembre de 2011

FIDEUS A LA CASSOLA

Hi ha coses que ens obren la gana, per exemple mirar programes de cuina per la tele. A vegades acabem de dinar ens en fan un per la tele i se'n  fot la boca aigua! I això que hem dinat bé! Jo me'ls petaria. Que no ho els facin! Ens fan venir mala sang! O sinó que inventin una tele rotllo microones. Sí. Tu mires el programa del cuiner en qüestió i veus com prepara i acaba el plat. En aquell moment obres la pantalla del televisor, com si fos un microones, i agafes el plat que ha cuinat el senyor/a.  Mmmm... directe a la taula!  Però com que això és impossible, doncs et fots!   Per això ens toca cuinar a casa. Avui 'Fideus a la cassola'. Com tots els plats hi ha moltes maneres de fer-ho, amb costella, salsitxes, pebrots, aigua, brou, alls, pèsols.... nosaltres aquest cop prescindirem dels pebrots, de pèsols, d'alls... i en comptes d'aigua posarem brou. Vosaltres feu-ho com vulgueu!  Això, sí, amb un parell de pebrots els farem, dels que no es fan a l'hort però!















foto: @vahomeva


Ingredients:

* Fideus (un paquet de 1/2 kg)  (gruixuts, dels foradats per dins o d'un número del 2 en amunt)
* Costelles de porc (1/2 kg)
* 1 ceba (mitjana tirant a gran) 
* Tomàquet triturat (Un tomàquet gran madur si no en feu servir de pot)
* Brou (de pollastre o de verdures, com volgueu)(també podeu susbtituir el brou per aigua)
* Un rajolí de vi o conyac
* Sal
* Oli
* Pebre 
Preparació:

1-) Agafem una cassola grosseta i hi posem un rajolí d'oli. (Ei, porteu un davantal i un drap penjat? Sí? Doncs va, continuem) Un cop l'oli estigui calent hi posem les costelletes de porc que es fregeixin ben fregides, les traiem i les reservem en un plat. 

2-) Amb el mateix oli, posem la ceba (que haurem ratllat o tallat ben petitona) i al cap d'una estoneta el tomàquet triturat. (Hi ha gent que també hi tira una mica d'all picat) Tot això a foc molt lent, (més lent que els defenses del Barça a l'època de Van Gaal) perquè volem que ens quedi ben confitat. 

3-) Quan estigui fet i afegim la carn que havíem reservat i li donem un parell de voltetes. Hi afegim un rajolinet de vi (alguns prefereixen conyac. La qüestió es posar-n'hi un xic, no ens passessim i li fotessim un got sencer!) i els fideus. Remanem bé un minutet.

4-) Moment per tirar el brou que ja tindrem escalfant-se en un pot a part. (Qui diu brou diu 4 o 5 gots grans d'aigua, però dóna més gust el brou. Vosaltres treieu: de pollastre o vegetal.) (Ah, calla, no hi pensava, també podeu fer servir aigua amb una pastilleta de caldo (magi, starlux...) ) No oblideu salpebrar-ho al gust. El temps de cocció serà el temps que digui el paquet de pasta.     Apa, ja els tindríem. 

***Ja dic, és pot fer amb all, també hi podem posar pebrot verd quan fem el sofragit, pastanga, ... podem posar salsitxa juntament amb la costella, podem posar pèsols, podem posar julivert, orenga, etc... a partir, d'aquí aneu variant la fórmula. 

1 comentario:

  1. Ei, aquesta recepta te molt bona pinta!!!I sembla fàcil!
    La provaré de fer i ja et diré que tal...

    Ens veiem!!

    ResponderEliminar