AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

martes, 22 de noviembre de 2011

CREMA CATALANA

Atenció piròmans! Jo faré la 'Crema Catalana' sense cremar, això últim us ho deixo per vosaltres.  Em fa por agafar un cremador i marcar-me a la pell sense voler com si fos un brau dels germans Smith & Beards d'Arkansas. I és que això és el més perillós del plat, per això no ho faré. L'altra cosa perillosa és anar a comprar Maicena.  Sí, és molt provable que si ets un freak com jo diguis: "Perdoni, Mairena?".  Fora del vostre cervell la confusió amb Carmen de Mairena, volem Maicena, que us quedi clar.  Vinga, anem de cara a la feina amb aquestes postres nostrades.















Ingredients:

* Llet (1 litre)
* Canyella (1 branca llarga. Si és canyella de pot, n'hi posem 2)
* La pell d'una llimona
* 6 rovells d'ou
* Sucre (300 grams) 
* Maicena (2 cullerades)

Túrmix (perquè no volem que ens quedin grumolls)

Preparació:

1-) Agafem una olla antiadherent, més que res perquè no se'ns quedi tot enganxat o cremat al cul del recipient després. Hi posem tot el cartró de llet, menys un got que el reservarem.  Escalfem aquesta llet i li tirem 150 grams de sucre (ei, 150 grams, no tots els 300, vigileu!) , la branca de canyella i la pell de la llimona. Que seguexi escalfant-se tot junt. 


2-) Mentrestant treballarem lluny dels fogons amb un pot. Primer els ous. (Arriba el moment de trencar-los i anar separant els rovells de la clara que és molt divertit, anar passant el rovell d'una part de la closca a l'altra) Posem al pot els 6 rovells d'ou, amb el got de sucre que hem reservat, els 150 grams de sucre restants i les dues cullerades de Maicena. (Com diu la cançó "Remena, remena nena, no paressis ni un moment, si remenes força estona, la barreja surt més bona i al client deixes content....") Remenem i hi passem el Túrmix perquè no quedin grumolls.

 3-) A l'olla on s'està escalfant la llet, el sucre, la canyella i la pell de llimona, hi tirem la barreja que hem fet al pot i ho remanem amb una cullera de fusta a foc ben lent.  No parem de remenar fins que quedi ben espès, (Ja sabeu: "Remena, remena nena, la la la la la la la.....") moment el què treurem la canyella, la pell de llimona i posarem la crema en una safata perquè es refredi. 


4-) Quan tot això estigui tevi ja es pot guardar a la nevera i ja tenim la crema llesta!  


*** La podríem cremar i tal, però com que no tinc cremador (ni els bombers al costat vigilant-me) jo no ho faré. Vosaltres feu el què volgueu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario