AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

jueves, 15 de marzo de 2012

CALÇOTS AL FORN

El títol d'aquesta entrada és 'Calçots al forn' però bé podria ser 'Calçotada d'un autista pobre', 'Calçotada en dia de pluja' o bé 'Tinc calçots però visc en una merda de pis sense terrassa'. Tots els títols són vàlids. La qüestió és fer calçots i fer-los com si n'estiguessis menjant en una calçotada.  Això sí, només el gust! Per què? Perquè fer-los al forn t'evites pelar-los amb les mans un cop fets i que et quedin les mans més negres que els collons d'un grill.  Aquí el què farem es posar-los pelats al forn d'aquesta manera, un cop fets, només cal sucar-los al romesco i nyam nyam.  Això sí, la salsa romesco jo la vaig comprar feta, per tant, no us dic com es fa. (...) De fet no en tinc ni idea com es fa.  Els calçots sí. Aquí va la recepta:


Foto: @vahomeva
  
Ingredients:

* Calçots
* Sal
* Pebre
* Oli 

* I un pot de salsa Romesco per sucar-los! 

Preparació:

1-) Posem en funcionament el forn per escalfar-lo  a una temperatura de 190 graus mentre netegem els calçots. (I aquest és el pitjor moment del plat. Fent una calçotada normal els poses al foc i cap problema, cada comensal ja s'anirà pelant el seu propi calçot (amb el bon sentit de la paraula). Aquí s'han pelar abans. Per tant, paciència) Anem pelant els calçots per deixar-los llestos per la part que menjaríem. Tallem una mica els branquillons de dalt i del tot les arrels de la part inferior.

2-) Agafem la safata del forn (que suposo que l'haurem tret mentre l'estem escalfant perquè sinó a veure si ens cremarem!!) i la folrem amb paper d'alumini.  A sobre hi anirem col.locant els calçots ven pelats.

3-) Per tal que els calçots suïn, hi tirarem un polsim de sal, un polsim de ceba i un rajolinet d'oli. Posem la safata al forn calent, i sense tocar-lo dels 190 graus i amb la posició d'escalfor a dalt i a baix, no el grill, deixarem que es vagin fent. Els anirem vigilant. Més o menys en mitja horeta jo n'he tingut prou. Això sí, als 15 minuts, he tret la safata, he girat tots els calçots i l'he deixat 15 minuts més. (Recordeu de girar-los!) 


4-) Els posem en un plat i... (...obrirem un pot de salsa Romesco que suposo que haureu comprat i a menjar!!!!)














Foto: @vahomeva

1 comentario:

  1. T'he trobat buscant receptes per Google, si més no, la teva és honesta i divertida.

    ResponderEliminar