AVUI CUINO JO (cuinaronocuinar.blogspot.com)

Benvinguts a aquest blog. Sóc un sapastre a la cuina. Però jo m'hi esforço, cuino, invento i...
no hi ha qui s'ho mengi. Intentem canviar aquest dinàmica?
A cuinar bé s'ha dit! Receptes fàcils, entretingudes, divertides i, sobretot, bones!
Nyam Nyam!!! AVUI... CUINO JO!!!

miércoles, 19 de mayo de 2010

MACARRONS AMB POLLASTRE

Farem uns macarrons, que quan la gent fa broma amb aquest plat sempre diu 'marracons'. Quina ximpleria, oi? Fer macarrons és molt senzill, s'hauria de ser una autèntica desgràcia humana per fer uns macarrons i que no et surtin bé.
La gent, els macarrons, els fa de totes menes: amb carn magra, botifarra,... jo ho faré amb pollastre! Sí, així a qui no li agradi el tall, l'aparta i ja està, i no com amb els de carn magra que et queden aquells trossets petits que és impossible no menjar-ne una mica si no vols carn. Malgrat això, ja et dic jo que no penso apartar-lo el pollastre, queda molt bo. Apa, que aquest plat és senzill i divertit i si et passes amb les mides en pots menjar durant tota la setmana!!!


                                                                                 Foto: @vahomeva

Ingredients:

* Macarrons (150 grams)
* Cebes (1 ceba petita)
* Tomàquet (pot ser de pot que és més senzill)
* Pit de Pollastre
* Mantega
* Oli d'oliva
* Aigua

Preparació:

1-) Comencem per bullir la pasta, així mentre bull tenim temps de preparar el sofregit. Posem una olla al foc amb aigua, un pessic de sal i un raig d'oli (podeu posar una fulla de llorer si voleu). Ara ja ens podem distreure amb el sofregit. Aquí només cal vigilar quan l'aigua bull per tirar-li els macarrons i després remenar de tant en tant perquè no s'enganxin. (en el paquet de pasta us diu quan de temps ha de bullir la pasta, sinó aneu vigilant vosaltres mateixos)

2-) Tallem les cebes a daus petits o la podeu ratllar amb un ratllador si voleu. En fi, que petita! Fregiu-la en una cassola amb una miqueta d'oli.

3-) Tallem el pit de pollastre a daus. Quan la ceba estigui transparent tirem el pollastre dins la cassola perquè es vagi daurant.

4-) Quan veieu que la carn ja estigui dauradeta hi afegim el tomàquet. (Vosaltres mateixos amb les mides, jo poso unes tres o quatre cullerades soperes de tomàquet de llauna. Podeu fer-ho amb tomàquets naturals, clar!). Ho barregem tot. Si la pasta encara està bullint perquè no està, apaguem el foc del sofregit i ho deixem allà a reposar. Si la pasta està, doncs a la feina, tu!, que el següents passos són per barrejar-ho tot.

5-) A l'aigüera agafem un colador i hi aboquem l'olla amb l'aigua i la pasta. L'aigua marxarà i ens quedarà la pasta allà. Passem el colador per sota l'aixeta d'aigua freda i així li traiem el midó a la pasta. Un cop escorreguda posem aquesta pasta del colador a dins de la cassola amb el sofregit. Li posem tres o quatres trossets de mantega que es fongui allà dins.

6-) Ho deixem al foc uns minutets remenant perquè la pasta s'impregni del tomàquet i... voilà! Ja es podrà servir en plats i menjar!

1 comentario:

  1. D'aquí uns dies estaré força enfeinada, si et passes de mida amb els macarrons, ja saps...hehehehe

    Rql

    ResponderEliminar